Info za uporabnike

Kako se priključim?

Lastnikom obstoječih stavb v Energetiki Ljubljana nudimo finančne ugodnosti in vam pri tem pomagamo pri financiranju investicije v čistejše in kakovostnejše ogrevanje.

Ko je izgrajen priključni plinovod, je potrebno pripraviti ustrezno dokumentacijo, temu sledi izvedba notranje plinske napeljave. Postopek je naslednji:

Korak 1. Pridobitev soglasja k priključitvi

Izpolnjeni Vlogi za izdajo soglasja priložite:

 • načrt notranje plinske napeljave (PZI),
 • načrt priključnega plinovoda (PZI),
 • soglasje solastnikov ali stanovalcev v večstanovanjskih objektih in
 • v primeru izvedbe fasadnega izpuha tudi soglasje vseh lastnikov (ali stanovalcev), da dovoljujejo izvedbo izpuha na fasado.

Projektno dokumentacijo (načrte) vam lahko izdelamo v Energetiki Ljubljana oziroma jo naročite pri projektantih strojnih instalacij.

Vso dokumentacijo nam lahko:

 • osebno dostavite na Energetiko Ljubljana (Vložišče), Verovškova ulica 62 (pritličje), Ljubljana, vsak delavnik med 8. in 14. uro ali
 • pošljete po pošti na naslov ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o., Verovškova ulica 62, 1000 Ljubljana.
   

Dodatne informacije glede pridobitve soglasja:

Korak 2. Izvedba strojnih instalacij in nadzor izvajanja del

Na podlagi prejetih dokumetov vam izdamo Soglasje k priključitvi na plinovodno omrežje, čemur sledi izvedba notranje plinske instalacije. Delo mora biti opravljeno po projektu, ki ste nam ga predložili za izdajo soglasja, izvedejo pa ga lahko le za to usposobljeni izvajalci notranje plinske napeljave.

Če želite storitev na ključ, vam v Energetiki Ljubljana ponujamo Pakete za ogrevanje na zemeljski plin.

V kolikor pa se odločite za samostojno izvedbo, po končani izvedbi izvajalci na Energetiko Ljubljana (Sektor za distribucijo plina, tel: 01/ 5889 401) pošljejo:

 • naročilnico za namestitev plinomera, regulatorja tlaka, izvedbe tlačnega preizkusa in priklop notranje plinske napeljave na plinovodno omrežje,
 • dokazilo izvajalca del, da je registriran za opravljanje dejavnosti,
 • certifikat o usposobljenosti varilca,
 • izjavo, da je notranja plinska napeljava izvedena skladno s projektno dokumentacijo,
 • izjave o skladnosti vgrajenih materialov,
 • zapisnik o trdnostnem preizkusu notranje plinske napeljave,
 • izjavo naročnika gradbene storitve in
 • potrdilo o prvem pregledu plinskega trošila in dimovodne napeeljave.

Korak 3. Podpis pogodbe

Če po opravljenem pregledu v Energetiki Ljubljana potrdimo ustreznost vaše napeljave, vam bomo predložili predračun priključitve ter pogodbo o dobavi plina. Po podpisu te pogodbe bo strokovnjak iz našega podjetja priključil vašo napeljavo na plinovodno omrežje Energetike Ljubljana.

Dodatne informacije glede sklenitve pogodbe:

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n