Aktualno

1.7.2013 sprememba stopnje DDV in uvedba novega informacijskega sistema

Energetika Ljubljana, d.o.o. s 1. julijem 2013 prehaja na nov informacijski sistem (IS), prav tako se s 1. julijem 2013 spreminja stopnja DDV.

Zaradi tega bomo 30.6.2013 obračunali porabo zemeljskega plina na vseh odjemnih mestih. Zato prosimo odjemalce zemeljskega plina, da nam zadnje tri dni v mesecu juniju sporočite stanje vašega plinomera, do vključno 30.6.2013. Po tem datumu sporočenih stanj žal ne bomo upoštevali, morebitne pisne reklamacije bodo upoštevane pri obračunu za mesec julij 2013. Če stanja vašega plinomera do 30.6.2013 ne bomo prejeli, vam bomo na osnovi standardnega obremenitvenega profila odjemnega mesta porabo ocenili.

Prav tako bomo 30.6.2013 obračunali tudi porabo toplote na vseh odjemnih mestih, ki jih bomo zato predhodno odčitali. Prosimo odjemalce toplote, da nam v primeru, če naš odčitovalec ne bo mogel pridobiti odčitka, javite stanje zadnje tri dni v mesecu juniju, do vključno 30.6.2013 na toplota.odcitki@energetika-lj.si. Kasneje pridobljenih stanj žal ne bomo upoštevali, morebitne pisne reklamacije pa bodo upoštevane pri obračunu za mesec julij 2013. Obračun bo v času prehoda potekal tako, da bosta priključna moč in odčitek obračunana do 30.6.2013. Fiksni strošek iz naslova priključne moči in vzdrževanja merilne naprave bo tudi v bodoče obračunan za mesečno obdobje in ne več glede na število dni v obračunskem obdobju.

Račun, ki ga boste prejeli po uvedbi novega IS (za julij 2013), bo vseboval spremenjeno številko odjemnega mesta. Nov IS bo odjemalcem, ki bodo to želeli, omogočal možnost prejemanja skupnega računa za vse storitve Energetike Ljubljana. Račune za storitve podjetja Energetika Ljubljana lahko poravnate brez provizije osebno v prostorih Skupne blagajne javnih podjetij na Mačkovi ulici 1 v Ljubljani ali pa na blagajni JP Vodovod-Kanalizacija na Vodovodni cesti 90 v Ljubljani.

S 1. julijem 2013  stopi v veljavo Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leti 2013 in 2014 (ZIPRS1314-A), objavljen v Uradnem listu RS št. 46/2013, ki spreminja dosedanji stopnji davka na dodano vrednost (DDV) iz 20% na 22% in iz 8,5% na 9,5%, kar pomeni, da so dobava energije in druge storitve Energetike Ljubljana po novem obdavčene z 22% DDV.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n