Aktualno

Podaljšanje javnega poziva za nepovratne finančne spodbude do porabe sredstev oziroma do 30. novembra 2015.

Energetika Ljubljana je ponovno podaljšala javni poziv URE-SUB_2015_01 Dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma do 30. novembra 2015. Obvestilo o porabi sredstev in zaključku poziva bo objavljeno na spletni strani Energetike Ljubljana http://www.energetika-lj.si/ucinkovita-raba-energije .  Prijave, ki bodo prispele po tem, ko bodo sredstva porabljena, bodo vrnjene pošiljateljem.

Upravičenci do nepovratne finančne spodbude so gospodinjstva, javni sektor, pravne osebe javnega prava, gospodarske družbe in samostojni podjetniki na območju Mestne občine Ljubljana, Občine Brezovica, Občine Dobrova - Polhov Gradec, Občine Dol pri Ljubljani, Občine Ig, Občine Medvode, Občine Škofljica in Občine Log-Dragomer. Mogoča je izvedba naslednjih ukrepov:

  • vgradnja nove toplotne postaje ob prvi priključitvi na sistem daljinskega ogrevanja in
  • vgradnja novega kotla z visokim izkoristkom ob prvi priključitvi na sistem distribucije zemeljskega plina.

V primeru stanovanjske hiše je kandidat upravičen do spodbude v neto višini 750 EUR za vgradnjo toplotne postaje oziroma v višini 650 EUR za vgradnjo kotla na zemeljski plin. Energetika Ljubljana bo za fizične osebe ob izplačilu spodbude od bruto vrednosti spodbude obračunala in plačala akontacijo dohodnine v višini 25% v skladu z Zakonom o dohodnini (Uradni list RS, št. 117/06 s spremembami). Morebitna doplačila dohodnine v skladu z njegovo letno dohodninsko odločbo gredo v breme vlagatelja.

Vlagatelji lahko vlogo za pridobitev nepovratne finančne spodbude, skladno z dokumentacijo javnega poziva, ki je dostopna na naši spletni strani www.energetika-lj.si/ucinkovita-raba-energije, pošljejo na naslov Energetike Ljubljana d.o.o. (Verovškova ulica 62, 1000 Ljubljana) do porabe sredstev oziroma do vključno 30. novembra 2015.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n