Aktualno

Nižja cena metana in kmalu nova javna polnilnica za okolju prijazna vozila

Energetika Ljubljana s 1. septembrom 2015 uporabnikom vozil na metan znižuje ceno goriva, in sicer za približno 9 odstotkov.

Neto cena za kilogram stisnjenega zemeljskega plina ali metana, to je pogonskega goriva za okolju prijazna vozila, se bo tako z obstoječega 0,9454 evra znižala na 0,8616 evra oz. z 1,153 evra z DDV na 1,051 evra z DDV. Kilogram metana bo tako cenejši za dobrih 10 centov.

Uporaba javne polnilnice za vozila na metan v Ljubljani strmo narašča, tako z vidika poslovnih uporabnikov kot z vidika fizičnih uporabnikov (k večji uporabi veliko prispevajo tudi turisti), zato Energetika Ljubljana že načrtuje postavitev novih. Predvidoma konec tega leta bo postavljena nova polnilna postaja na lokaciji P+R Dolgi most, in sicer tako za osebna kot za tovorna vozila. Velja izpostaviti, da javna podjetja in službe Mestne občine Ljubljana pri svojem delu uporabljajo že več kot 100 okolju prijaznih vozil na metan, s čimer se še dodatno povečuje prispevek k izboljšanju zraka v prestolnici in s tem uresničuje vizija o odgovornem odnosu do okolja. Pomemben je tudi ekonomski vidik: če namreč upoštevamo ceno metana in njegovo energijsko vrednost, plačamo zanj precej manj kot za energijsko enako količino drugih pogonskih goriv. Ali povedano drugače: za enako vsoto denarja se lahko na metan peljemo dlje.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n