Aktualno

Ne nasedajte, če vas obiščejo »serviserji« v imenu Energetike Ljubljana

Občani Ljubljane in okolice so nas opozorili, da so se pri njih oglasili serviserji Energetike Ljubljana oziroma njihovi pooblaščeni izvajalci, ki so ponujali brezplačen pregled plinske napeljave. Ker so jih prepričali, da je nevarno, če se za pregled ne odločijo, so pregled tudi opravili in izvedli  določene storitve povezane s plinskimi napeljavami (kot npr. zamenjava cevi za priklop štedilnika). Za opravljeno delo so potem izstavili tudi račun.

Čeprav smo javno, pa tudi neposredno naše odjemalce že večkrat opozorili in obvestili o tem, ponovno pozivamo, da ste pri takšnih obiskih previdni, ker ste lahko po nepotrebnem oškodovani.

Obveščamo vas, da Energetika Ljubljana s takšnimi izvajalci nima sklenjene nobene pogodbe za opravljanje navedenih storitev in le-te določeni izvajalci na terenu izvajajo v svojem imenu, čeprav se včasih sklicujejo na »plinarno Ljubljana«. Občane opozarjamo, da redni pregledi notranje plinske napeljave (razen plinskih trošil) za posamezne odjemalce zemeljskega plina niso zakonsko predpisani, zato se izvajajo le na željo  odjemalca. V kolikor se pri vas pojavi oseba, ki želi opraviti pregled plinske napeljave (četudi brezplačno), zahtevajte identifikacijski dokument oz. službeno izkaznico, ki dokazuje, da je pooblaščeni serviser za plinsko napeljavo. Svetujemo, da zahtevate tudi dokument, iz katerega bo razvidno, za kakšno storitev gre in kdo jo je naročil. Ker zakonsko ni predpisana, v takem primeru tudi ni upravičeno, da vam pod takšno pretvezo opravijo storitve, ki vam jih na koncu še zaračunajo.

Svetujemo vam previdnost pri obiskih naključnih serviserjev ter dodatno preverjanje na Energetiki Ljubljana, da ne bi prišlo do nepotrebnih stroškov.

Energetika Ljubljana takšnih dejanj ne more preprečiti. V vsakem primeru pa priporočamo previdnost ob nenajavljenih osebnih obiskih različnih predstavnikov podjetij ali organizacij, saj se le na ta način lahko izognemo raznim zlorabam in finančni škodi.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n