Info za uporabnike

Učinkovita raba energije

Energetika Ljubljana v okviru Programa za doseganje prihrankov energije trenutno aktivno podpira izvedbo naslednjih ukrepov učinkovite rabe energije v obstoječih stavbah:

 • vgradnja nove toplotne postaje za ogrevanje in/ali pripravo tople sanitarne vode:
  • ob prvi priključitvi na sistem daljinskega ogrevanja ali
  • ob vgradnji nove toplotne postaje, ki zamenja dotrajano toplotno postajo;
 • vgradnja novega kotla na zemeljski plin z visokim izkoristkom:
  • ob prvi priključitvi na sistem distribucije zemeljskega plina ali
  • ob zamenjavi dotrajanega kotla na zemeljski plin;
 • vgradnja toplotne črpalke s pogonom na zemeljski plin
 • vgradnja novega plinskega kotla z visokim izkoristkom na območjih, kjer je v prihodnosti predvidena izgradnja distribucijskega omrežja zemeljskega plina Energetike Ljubljana.

Način spodbujanja je odvisen od načina izvedbe ukrepa:

Pogoji za določanje popustov ali spodbud in njihova nominalna višina so enaki, le da je pri nepovratnih finančnih spodbudah za fizične osebe treba odvesti še dohodnino v skladu z Zakonom o dohodnini. Za isti ukrep ni mogoče dobiti komercialnega popusta in hkrati nepovratne finančne spodbude.

V primeru npr. stanovanjske hiše je možno pridobiti:

 • 1.500 EUR za vgradnjo nove toplotne postaje ob prvi priključitvi na sistem daljinskega ogrevanja in ob zamenjavi dotrajane toplotne postaje z novo
 • 1.500 EUR za vgradnjo toplotne črtpalke s pogonom na zemeljski plin*
 • 650 EUR za vgradnjo novega kotla na zemeljski plin ob prvi priključitvi na sistem distribucije zemeljskega plina*
 • 250 EUR ob zamenjavi dotrajanega kotla na zemeljski plin z novim*
* Dobavitelj zemeljskega plina je Energetika Ljubljana.

Dokumentacija, ki potrebna za zaključek naložbe po že zaključenih pozivih:

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n