Aktualno

Nepovratne finančne spodbude za izvedbo ukrepa učinkovite rabe energije (URE-SUB-2018-2)

Pripravili smo novo akcijo spodbujanja izvedbe ukrepov učinkovite rabe energije 
za gospodarske družbe in samostojne podjetnike, pravne osebe javnega prava (javni skladi, javne agencije, zavodi …) in lokalne skupnosti
.

Na voljo so nepovratne finančne spodbude za nove naložbe na območju Slovenije za:

  • vgradnjo energetsko učinkovitih sistemov razsvetljave v stavbah,

  • energetsko učinkovita zunanja razsvetljava,

  • vgradnjo energetsko učinkovitih elektromotorjev,

  • vgradnjo frekvenčnih pretvornikov,

  • povečanje učinkovitosti sistemov za pripravo komprimiranega zraka,

  • vgradnjo sistemov za izkoriščanje odpadne toplote,

  • namestitev opreme za izvajanje obratovalnega monitoringa in upravljanja z energijo pri odjemalcih,

  • vgradnjo naprednih merilnih sistemov,

  • uvedbo sistema upravljanja z energijo in

  • optimizacijo tehnoloških procesov, ki temelji na izvedenem energetskem pregledu.

Višina spodbude se določi glede na letni prihranek energije, ki jo izvedba ukrepa prinese, in znaša 10,00 EUR/MWh oziroma največ deset odstotkov upravičenih stroškov naložbe.

Skupna višina sredstev za nepovratne finančne spodbude za zgoraj omenjene ukrepe znaša 50.000 EUR.

Spodbude se dodeljujejo po vrstnem redu prejetih popolnih vlog, rok za zaključek naložbe pa je devet (9) mesecev od sklenitve pogodbe o dodelitvi spodbude. Spodbude niso namenjene gospodinjstvom.

Vloge bomo sprejemali do porabe sredstev oz. najkasneje do 31. 8. 2018.

S prijavo na e- novice soglašate, da Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da Energetika Ljubljana, d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo Javno podjetje Energetika Ljubljana, d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n